Free cookie consent management tool by TermsFeed Separatkloakering | Beregn prisen på separatkloakering her

Etablering af separatkloakering

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende kloak-pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit kloak-projekt

Beregn prisen her

Står du overfor at skulle etablere separatkloakering? Prøv vores online prisberegner og beregn en pris på din separatkloakering på 2 min. - hurtigt, nemt og helt uforpligtende!

Som led i statens klimatilpasningsplan gør kommuner det nu obligatorisk at erstatte fælleskloakering med separatkloakering.

Fælleskloakering betyder, at både spildevand og regnvand fra taget, nedløbsrør osv. ender i samme fælles kloakrør, både på din grund og i den offentlige kloakledning. Med separatkloakering sorteres det rene regnvand fra og ledes direkte ud i vandområder uden om rensningsanlægget.

Hvad koster separatkloakering

Kommunen står for al kloakarbejde udenfor din grund - altså etableringen af nye kloakrør og stikledninger i vejen. Du skal dog selv sørge for at få etableret separatkloakering på din egen grund.

Dette betyder også, at du selv skal betale for kloakmesterens arbejdsløn og for materialer. Der skal dog ikke betales ny tilslutningsafgift for separatkloakeringen.

Vil du gerne vide, hvad din separatkloakering vil koste, så anvend prisberegneren øverst på siden.

Beregn en pris på ny kloakering - se her hvordan

Sådan udføres separatkloakering

Formålet med separatkloakering er:

  • At undgå spildevand i kælderen eller på grunden.
  • At undgå forurening af vandområder.
  • At undgå oversvømmelsesskader.
  • At sikre, at rensningsanlæggene aflastes og derfor fungerer bedre.

Da klimaforandringerne, som vi oplever i norden, resulterer i større mængder nedbør og lejlighedsvise skybrud, er det vigtigt, at vores kloaksystemer kan følge med udviklingen. Derfor er separeringen obligatorisk for boligejere i fælleskloakerede områder.

Der er forskellige måder at gennemføre separatkloakeringen på. Typisk vil man enten etablere en ny regnvands- eller spildevandsledning. I denne forbindelse vil kloakmesteren ofte nedlægge en del af nuværende ledninger.

Man kan dog også vælge at etablere en faskine - et nedsivningsanlæg, som opbevarer regnvandet, indtil det siver ned i jorden til grundvandet. Denne løsning kan dog kun anvendes, hvis din kommune siger god for den, og hvis grundvandet ikke står for højt på din grund. Vær desuden opmærksom på, at der skal søges tilladelse, hvis tagets samlede flade er større end 50 m2.

Du må dog godt selv stå for forberedelserne, gravearbejdet samt etableringen af faskiner.

Selve separatkloakeringen må dog kun udføres af en autoriseret kloakmester - du må ikke selv arbejde med kloakrør og tilslutninger, med mindre du er autoriseret kloakmester.

Vil du vide, hvad en faskine koster? Sådan beregner du din pris

kloakpris.dk