Free cookie consent management tool by TermsFeed Inspektion af kloak før huskøb | Læs hvorfor det er en god ide

Inspektion af kloak før huskøb

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende kloak-pris pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit kloak-projekt

Beregn prisen her

Der er ingen lov, der siger, at sælger skal få inspiceret kloakken og få udarbejdet en tilstandsrapport om kloaksystemet, før huset sælges. Der er faktisk ingen, der tjekker, om husets kloak er i god stand, med mindre du som køber insisterer.

Dansk Byggeri anbefaler, at du beder sælger om at få gennemført en TV-inspektion af husets kloaksystem, før du skriver under.

Læs mere om TV-inspektioner af kloaksystemer her

Med en TV-inspektion kan du reducere salgsprisen

Hvis sælger ikke vil betale for TV-inspektionen, så kan det være en god idé at betale for den selv. Hvis det viser sig, at der er fejl, mangler eller skader på kloaksystemet, vil det nemlig typisk koste mellem 40.000 og 100.000 at få udbedret fejlene. I enkelte tilfælde har det, ifølge Dansk Byggeri, kostet købere op til en million.

Udgiften til kloakrenoveringen, når fejlen er opdaget før huskøbet, er selvfølgelig noget, som sælger kan betale gennem en reduktion i salgsprisen - du kan dermed komme til at spare rigtigt mange penge og kvaler ved at få udført en TV-inspektion af kloaksystemet, før du skriver under.

Når man opdager fejl, efter huset er overtaget

Opdager man fejl på kloaksystemet, efter huset er købt, så er det i langt de fleste tilfælde for sent. I sådan et tilfælde er det den nye ejer, der skal betale for at udbedre fejl, mangler og skader.

Undtagelsen er, hvis du har investeret i en udvidet ejerskifteforsikring, og du opdager ulovlige kloakledninger eller stikledninger, som har ført til - eller kan føre til - forurening på din grund. En udvidet ejerskifteforsikring er dog ofte noget dyrere end en standard ejerskifteforsikring, så oftest vil det være billigere at inspicere kloakken før købet.

En standard ejerskifteforsikring dækker kun konstruktionsfejl, skader, som ikke kan anses for at være almindelige, og ulovlige el- og vvs-installationer. Som udgangspunkt dækker en standard ejerskifteforsikring ikke fejl, mangler og skader på husets kloaksystem.

Hvad koster en TV-inspektion?

Hvor meget en TV-inspektion koster er afhængig af, hvor stort og kompliceret kloaksystemet er.

Prisen på en TV-inspektion baseres nemlig på, hvor lang tid der afsættes til inspektionen. Hvis du gerne vil have en idé om, hvad en TV-inspektion kan koste i din situation, så beregn pris med vores online prisberegner og få svaret pr. mail med det samme.

Se, hvordan du beregner en pris, her

kloakpris.dk